Mitäpä mummi miettii näin aamutuimaan? No, tänään on kuuluisa AY-liittojen mielenilmaus hallituksen mielivaltaisia ja vain ns. matalapalkka-aloihin koskevia leikkauksia vastaan. Ja kyllä, tämä mummi on valmiina kuin partiolainen osallistumaan mielenilmaukseen, vaikka pitäisikin sitten kävellä kilometrejä. Miksikö näin? Siksi, että työskentelen itse hoitoalalla ja tuloni putoaisivat selvästi ja siksi, että myös läheisiäni työskentelee alalla, joita leikkaukset koskisivat.

Toinen syy, miksi haluan olla ilmaisemassa kantaani on, että haluan lastenlapsilleni edes yrittää olla luomassa omalta osaltani Suomea, joka olisi oikeudenmukainen eikä muutamien päättäjien sanelema pakkovaltio. Suomea, jossa arvostettaisiin myös perusduunarien työtä ja sitä, että monet ihmiset työskentelevät sellaisina aikoina kuin ns. "normi" työntekijät viettävät perheineen yhteistä aikaa - sunnuntait, joulut, uudet vuodet, juhannukset. Suomea, joka edes säilyttämällä haittakorvauksen sunnuntaityöstä osottaisi, että kyllä, te teette tärkeää työtä ja teille kuuluu pieni korvaus siitä...

Onneksi on vielä aikaa, ennen kuin mummin murut ovat siinä iässä, että joutuvat miettimään maailman murheita. Haluan heidän varttuvan onnellisina ja turvallisesti vanhempiensa ja sukulaisestensa hellässä huomassa. Haluan myös opettaa heille ihmisyyttä - muiden arvostamista ja kunnioittamista rotuun, uskontoon, ihonväriin tai aatteisiin katsomatta !